konyvtar_folyoirat.jpg
header
Címlap TÁMOP 3.2.3-08/1-2009-0032
TÁMOP 3.2.3-08/1-2009-0032

„Közös jövőnk: Hajdú-Bihar" közművelődési intézmények az élethosszig tartó tanulásért

 
ÚJ MAGYARORSZÁG FEJLESZTÉSI TERV
Társadalmi Megújulás Operatív Program 3.2.3-08/1
 
1. KÖR: PROGRAM A KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZMÉNYRENDSZER FELNŐTTKÉPZÉSI KAPACITÁSÁNAK BŐVÍTÉSÉRE
 
A Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ ,valamint Hajdú-Bihar megye négy városa művelődési intézményének – Balmazújvárosban a Veres Péter Általános Művelődési Központ és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Derecske, Komádi, Vámospércs - részvételével jött létre az a megyei konzorcium, amely az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Társadalmi Megújulás Operatív Programjának TÁMOP–3.2.3/08/1,„Építő közösségek" közművelődési intézmények az élethosszig tartó tanulásért" tárgyú pályázati felhívására TÁMOP-3-2-3-08/1-2009-0032 azonosító számon regisztrált pályázatot nyújtott be, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (továbbiakban Támogató) Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága nevében eljáró közreműködő szervezet (a továbbiakban Közreműködő Szervezet) a 2009.július 9-én kelt, K-2009-TÁMOP-3.2.3.-08/1.-0015364 iktatószámú támogató levél szerint 98.959.909 Ft támogatásban részesített.
 
A projekt nyitó rendezvénye 2010. február 5-én 11 órakor a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ földszinti előadótermében ( Debrecen , Bem tér 19.) volt.
 
A projekt címe: Közös jövőnk: Hajdú-Bihar, melynek célja a konzorciumban szereplő szervezetek felnőttképzési kapacitásának bővítése.
 
Az együttműködés elsődleges célja, hogy a konzorciumban részvevő közművelődési intézmények akkreditált felnőttképzési szervezetek legyenek. Váljanak képessé a felnőttképzési törvényben meghatározott feltételek teljesítésére. Az intézmények felnőttképzést szolgáló helyiségei a projekt keretében megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően megfelelnek a felnőttképzési törvényben előírt követelményeknek. Az előzetes szükséglet és igényfelmérés alapján kialakított és akkreditált képzések megvalósításával járuljanak hozzá térségük elsősorban hátrányos helyzetű rétegeinek munkaerő-piaci esélyeinek javításához. A projekt fontos feladata a közművelődési szakemberek felkészítése, átképzése felnőttképzési feladatok ellátására. Minden konzorciumi partner minimum egy saját fejlesztésű képzést és egy adaptált képzést fog megvalósítani.
 
SAJÁT FEJLESZTÉSŰ KÉPZÉSEK:
 
Veres Péter Általános Művelődési Központ és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
Biogazda
Méliusz Központ Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ
Közművelődési intézmények az élethosszig tartó tanulásért
Derecskei Városi Művelődési Központ
Számítógép a munka világában
Komádi Közösségi Ház és Városi Könyvtár
Háztáji gazdálkodó
Vámospércsi Művelődési Központ és Könyvtár
Mezőgazdaságban dolgozók az informatika világban
 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További információ a pályázattal kapcsolatban:
  1. Jantyik Zsolt igazgatóhelyettes, TÁMOP projektmenedzser (52/502-470,  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. )
  2. Angyal László TÁMOP projektasszisztens (52/502-470,  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. )

 

 
Copyright © 2019 Közösségi Ház és Városi Könyvtár Komádi. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Zaragoza_japan from ZaragozaSource.es